3x JA waarom fotobehang jouw bedrijfsruimte positief zal transformeren

Verhoog teamproductiviteit, kies voor duurzaam en integreer fotobehang in jouw bedrijfsprofiel

Als het gaat om het creëren van een productieve en inspirerende werkomgeving, zonder afbreuk te doen aan een strakke, hoogwaardige inrichting, kan een fotobehang jouw kantooromgeving volledig transformeren. Of het nu gaat om het verbeteren van de productiviteit of het verhogen van werkgeluk van het personeel. Of om indruk te maken op klanten wanneer ze het kantoor bezoeken, kan fotobehang een eyecatcher zijn in de ontvangstruimte, hal of vergaderruimte.

Tenslotte een naadloos zakelijk profiel te creëren of voor milieudoeleinden – behang biedt een groot aantal voordelen voor elk zakelijk optreden. Om dit in perspectief te plaatsen, schetst ons blog artikel de belangrijkste voordelen van het gebruik van naadloos behang in uw kantoor, studio, vergaderruimtes, enzovoort…

1. Fotobehang op kantoor verhoogt de teamproductiviteit

Volgens een onderzoek van de Universiteit van Oxford zijn werknemers 13% productiever, wanneer zij in een ruimte met fotobehang werken.

Een goede werkomgeving gaat hand in hand met de productiviteit van medewerkers. De afgelopen jaren hebben een aantal organisaties, waaronder grote namen als Facebook en Google, laten zien dat kantoren geen generieke ruimtes hoeven te zijn. In plaats van uniformiteit kunnen kantoren uniek zijn en fungeren als verlengstukken van de identiteit van een merk.

Steve Jobs zei: “Er is een verleiding in ons tijdperk van netwerken om te denken dat ideeën kunnen worden ontwikkeld via e-mail en whatsapp. Dat is gek. Creativiteit komt voort uit spontane ontmoetingen en uit willekeurige discussies.” Daarom transformeerde hij de Apple-kantoren om eruit te zien als een universiteitscampus, met de motivatie om creativiteit te stimuleren en ad-hoc ongeplande vergaderingen aan te moedigen. Foto muren waren ook een groot onderdeel van deze transformatie bij de Apple-kantoren en wordt steeds meer met huisstijl elementen van bedrijven toegevoegd op kantoren.

greater bv montage fotobehang door 123fotobehang.nl

Bedrijven creëren inderdaad steeds vaker een op maat gemaakt kantoorontwerp om ‘omgevingspsychologie’ te cultiveren. Dit bepaalt hoe een werkomgeving de stemming van werknemers, de betrokkenheid op het werk kan beïnvloeden en hoe het de productiviteit en efficiëntie over de hele linie verbetert. Bedrijven houden zich aan deze regels om hun kantoren in te richten in interessante ruimtes die een communicatieve sfeer behouden.

Dit gezegd zijnde, design is essentieel om dit type kantooromgeving te sturen. Behang van een foto, animatie of illustratie i.c.m. de huisstijlgids van je bedrijf is dus een belangrijk ingrediënt om dit te doen. Ontwerpen zoals deze blauwe animatie verwelkomen open ruimtes en wekken interesse in een kamer, met als doel zowel zakenmensen als vrouwen te inspireren wanneer ze de werkplek betreden. Tevens heeft deze klant de huisstijl offline als online met elkaar in verbinding gebracht.

greater bv montage fotobehang door 123fotobehang.nl

2. Kantoorbehang is een duurzame oplossing

Klimaatverandering staat voor de deur. Bedrijven passen zich daarom aan en proberen hun kantoorruimte zo duurzaam mogelijk te maken. Of het nu is door het omarmen van hernieuwbare energie, het aanmoedigen van groen, of het omarmen van natuurlijk licht op kantoor, bedrijven integreren milieuvriendelijke oplossingen in het werklandschap. Dit gezegd zijnde, kan fotobehang voor kantoor, afgezien van de voor de hand liggende voordelen voor de productiviteit van uw personeel, een milieuvriendelijke oplossing zijn.

In vergelijking met verf; heeft kwalitatief naadloos fotobehang op maat de volgende eigenschappen en voordelen; 

  • Levensduur: Naadloos fotobehang gaat gemiddeld 7-15 jaar mee, of zelfs langer als het goed wordt onderhouden. Kantoorbehang op maat gaat tot vijf keer langer mee dan verf, wat betekent dat u geen kostbare middelen hoeft uit te geven aan ontwerponderhoud op de lange termijn.
  • Weinig onderhoud: behang van hoge kwaliteit is redelijk onderhoudsarm en gemakkelijk schoon te maken. Als je een vlek op het oppervlak krijgt, kan deze doorgaans gemakkelijk worden verwijderd, in tegenstelling tot een geverfde muur. Mensen moeten hun muren meestal om de 3-5 jaar schilderen, vooral als het een slechte verfbeurt is, waardoor fotobehang een economische en budgetvriendelijke oplossing is. Ook zijn kleine beschadigingen bij geverfde muren altijd langer zichtbaar.
  • Verminder energieverbruik: Verrassend genoeg zijn achtergronden van naadloos fotobehang geweldige isolatoren. Hierdoor kan behang je daadwerkelijk geld besparen op jouw energierekening.

3. Fotobehang op maat is element van ‘Algeheel naadloos bedrijfsprofiel’

In een steeds groeiend en competitief landschap zijn merkidentiteit en uitstraling cruciaal voor het succes van veel bedrijven. Hoewel het hebben van een geweldig product en/of dienst misschien het archetypische succesmodel voor bedrijven lijkt, is het algehele uiterlijk en de uitstraling van jouw merk HEEL belangrijk, vooral als het gaat om het aantrekken van nieuwe klanten of werkzoekenden.

In dezelfde zin dat een medewerker cruciaal is voor jouw merk, heeft de juiste kantoorinrichting en werkruimte faciliteiten de kracht om duizend woorden te zeggen over jouw merkwaarden en ethiek. Het is het gezicht van het bedrijf, dus het is belangrijk om het goed te doen met een uitdagend en inspirerend interieur. Met fotobehang op maat creëer je via meerdere invalshoeken extra waarde toe aan je bedrijf.

fotobehang kantoor realisatie door 123Fotobehang

Of je nu in de financiële sector zit en het stereotype van saaie kantoren wilt doorbreken, of in een snel creatief bureau, waar innovatie voorop staat in je dienstverlening – naadloos fotobehang kan je zakelijke boodschap slim vertalen. De uitstraling van het behang die je kiest, is uiteindelijk afhankelijk van jouw merkcultuur. Als je bijvoorbeeld een bedrijf hebt dat trots is op samenwerking en creativiteit, dan zijn open kantoorontwerpen met gedurfd en in kleur bedrukt fotobehang, zoals onze graffitimuurschilderingen en oude hallen / fabrieken  een avontuurlijke en uitdagende keuze. Met natuur op de muur zit je altijd goed – dit geeft rust en zorgt voor inspiratie op de werkvloer.

Aan de andere kant, als je een bedrijf bent dat te maken heeft met veel papierwerk en vertrouwelijke gegevens, dan zijn meer bescheiden tinten en kleuren misschien meer jouw stijl van spelen – een lust voor het oog om de arbeidsproductiviteit te cultiveren. Laten we dit echter niet in de war brengen. Bescheidenheid betekent niet saai. Neem bijvoorbeeld ons wolkenbehang, het kleurenschema vergemakkelijkt het begrip en de gegevensanalyse, terwijl het toch een interessant ontwerp bevat dat zowel uniek als innovatief is.

interieur foto boven wolkendek

Als je een hoofdkantoor hebt, zoals een advocatenkantoor en een uitgeverij, kun je zelfs je eigen aangepaste fotobehang met het logo van je bedrijf erop krijgen om klanten te imponeren wanneer ze binnenkomen. Dit straalt professionaliteit uit en kan leiden tot betere klantrelaties en zakelijk succes. Durf jij het aan?

greater bv montage fotobehang door 123fotobehang.nl

Er zijn zoveel voordelen die voortvloeien uit het installeren van mooi en hoogwaardig fotobehang voor zakelijke ruimtes. Het zorgt niet alleen voor een gepolijste en schone esthetiek, maar het geeft je ook een merkidentiteit die jou en jouw medewerkers zullen koesteren. Neem jij de stap en contact ons om jouw kantoor te transformeren naar een productievere werkruimte met een eigen identiteit?

inspiratie projecten realisatie kantoor

DTP-ontwerp op maat

Door een ervaren ontwerper

Haarscherp geprint; 5x45 meter

Naadloos fotobehang op maat

Montage door ons team

Voor een perfect eindresultaat