Oude Meesters collectie op fotobehang

Een portret, schilderij of bloemen print uit de Oude Meesters collectie op fotobehang is een echte eyecatcher! Fotobehang van een schilderij, portret of bloemen print van de Oude Meesters laten een klassiek kunstwerk tot leven komen op de muur. Vandaar dat dit een gewild onderwerp is om thuis of op het werk als wanddecoratie toe te passen. Door te kiezen voor naadloos fotobehang, kun je de prachtigste schilderijen uit de Oude Meesters collectie in eigen huis of bij je bedrijf nabootsen. Fotobehang van de Oude Meesters zorgt voor een ode aan de rijke kunstgeschiedenis van Nederland / overige schilders uit de gouden eeuw. Kies je favoriete schilderij, portret of kunstwerk uit de kunstenaars collectie in de Rijksstudio van het Rijksmuseum. In deze blog vertellen we graag wat meer over deze trend en waarom de Oude Meesters collectie zo gewild is.

Wat is eigenlijk een Oude Meester?

Een “oude meester” is een door het schildersgilde opgeleide schilder die van het eind van de 14e eeuw tot ongeveer 1800 in Europa werkte, of ook een schilderij van een dergelijke kunstenaar. Een “oude meester” kan ook slaan op een tekening of het origineel van een prent (bijvoorbeeld een gravure of een ets), die gemaakt is door een kunstenaar uit die periode.

In theorie was een oude meester een kunstenaar die zijn volledige opleiding had afgemaakt en die zich zelfstandig als meester had gevestigd in zijn lokale Sint-Lucasgilde, maar in de praktijk vallen schilderijen die geschilderd zijn door leerlingen of in ateliers ook onder de kwalificatie “oude meester”. Afgezien van een bepaald minimaal niveau van bekwaamheid is derhalve het enige criterium om een schilderij tot “oude meester” te bestempelen dat het voor 1800 geschilderd moet zijn.
Bron: Wikipedia

Stilleven schilderij op behang van de Oude Meesters

Een stilleven schilderij is ook een vaak gekozen thema voor fotobehang. Vele opties van schilders uit de Oude Meesters collectie zijn verkrijgbaar voor een fotobehang op maat bij jou thuis of op het werk. Een stilleven schilderij is een artistieke compositie van roerloze of levenloze objecten, die met zorg zijn belicht. Met naadloos fotobehang kun je op maat prachtig een stilleven op de muur projecteren. Denk aan de bekende bloemen schilderijen van bekende oude meesters welke geschikt zijn voor een groot formaat fotobehang.

Stilleven met bloemen en vruchten, Gerardina Jacoba van de Sande Bakhuyzen, 1869

Lijst van de belangrijkste Oude Meesters

 1. Gothic/International Gothic/Proto-Renaissance 
 2. Vroege renaissance
  Renaissance
 3. Venetiaanse schilderkunst renaissance
 4. Spaanse
 5. Mannerism
 6. Barokke schilderkunst
 7. Nederlandse Gouden Eeuw
 8. Schilderen en Vlaamse barok schilderkunst
 9. Rococo
 10. Rococo-tijdperk schilderij
 11. Britse
 12. Neoclassicisme
 13. Romantiek

Bekijk per tijdperk op Wikipedia de lijst met belangrijkste oude meesters ter inspiratie. 
Vervolgens kun je op de website van de Rijksstudio de schilderijen van de Oude Meesters bekijken. 123fotobehang kan vervolgens de foto bewerken, op maat schalen en op fotobehang printen en monteren.

Voorbeelden en Inspiratie Oude Meesters collectie 

Bekende schilderijen, portretten of bloemen van de Oude Meesters hebben we hieronder vernoemd. Deze populaire meesterstukken worden vaak als optie gekozen voor fotobehang op maat.

 1. De Nachtwacht, Rembrandt van Rijn, 1642
 2. De bedreigde zwaan, Jan Asselijn, ca. 1650
 3. Italiaans landschap met pijnbomen, Hendrik Voogd, 1795
 4. Het melkmeisje, Johannes Vermeer, ca. 1660
 5.  Winterlandschap met schaatsers, Hendrick Avercamp, ca. 1608

Bestel je eigen Oude Meesters fotobehang

Geïnteresseerd in een fotobehang op maat van de Oude Meesters collectie? Neem dan contact op voor de mogelijkheden met of zonder montage of bestel direct op de Oude Meesters fotobehang collectie pagina. 

fotobehang nachtwacht behangen door 123fotobehang
Fotobehang op maat gemonteerd door 123fotobehang

DTP-ontwerp op maat

Door een ervaren ontwerper

Haarscherp geprint; 5x45 meter

Naadloos fotobehang op maat

Montage door ons team

Voor een perfect eindresultaat