Voor fotobehang met een eigen foto raden wij aan een foto aan te leveren van hoge kwaliteit. Wij adviseren om een afbeelding te gebruiken van minimaal 700 pixels per m2 fotobehang. Als je bijvoorbeeld uitgaat van een formaat van 4 meter breed en 2.5 meter hoog (10m2) moet de afbeelding minimaal 2800 x 1750 pixels bevatten voor een mooi resultaat. Hoe beter de kwaliteit van de afbeelding of foto, hoe scherper het fotobehang op de muur komt. Ons team controleert altijd vrijblijvend de foto of deze voldoende kwaliteit heeft en geschikt is voor fotobehang. Laat je foto nu controleren op de check je foto pagina!

Camera instellingen voor eigen foto op behang

Bij het maken van een eigen foto kun je het beste goed rekening houden met de instellingen van jouw camera. Zorg ervoor dat deze op de hoogste resolutie is ingesteld. Wanneer je twijfelt over de kwaliteit van de foto, kun je deze altijd vrijblijvend ter controle naar onze ontwerpafdeling toesturen. Dan controleren wij de kwaliteit van de foto(‘s) en of deze geschikt zijn voor fotobehang. 

DPI waarde foto / afbeelding / illustratie

Een fotobehang print met een te lage resolutie heeft te weinig beeldpunten (pixels). Dit resulteert dan ook niet in een wenselijke eindresultaat, vanwege een groffe onscherpe print. Dit hangt allemaal af van het aantal “pixels per centimeter”. De Engelse maat daarvoor is “dots per inch”, afgekort als DPI.

Voor naadloos fotobehang, wat meestal een groot oppervlakte dient, heb je niet zo’n hoge DPI waarde nodig als bij offset drukwerk zoals een poster of flyer. Echter raden we wel aan minimaal 50DPI aan te houden. Standaard foto’s van Shutterstock zijn 300DPI. 

Echter… Ga niet alleen van de DPI waarde. Een lage resolutie, met een hoge DPI zorgt ook niet voor een goed resultaat. Controleer dus de resolutie en de DPI waarde van een foto.

Kan ik een foto van mijn mobiele telefoon gebruiken?

 Jazeker! Echter controleren we deze altijd eerst. Daarnaast hebben we ook de mogelijkheid om met geavanceerde software de kwaliteit van foto’s te verbeteren en zo de resolutie te vergroten, zodat de foto geschikt is voor groot formaat fotobehang

Voorbeeld dpi van een foto

Laat je eigen foto optimaliseren door onze designers met geavanceerde software

Software voor eigen foto's fotobehang