Fotobehang Geometrie / Art deco

Wissen
Totaal Oppervlakte (m²)
Totaalprijs

Op zoek naar meer foto's?

Let op

 1. Wij adviseren circa 3-5 cm bij de breedte en hoogte op te tellen.
 2. Hierboven staan voorbeeld foto’s. Je kunt ook een eigen foto aanleveren of contact opnemen voor een advies van onze ontwerpafdeling.
 3. Altijd een digitale proefdruk op maat ter goedkeuring per e-mail, voordat het fotobehang wordt geprint.

Waarom 123fotobehang?

Wat is Geometrische kunst? (art-deco)

Geometrie is de basis in design. Hoewel je anders zou verwachten heeft ontwerpen meer met wetenschap te maken dan vrije kunsten. Geometrie komt namelijk voort uit het meten van de aarde; meetkunde dus – Geometrische patronen in de natuur.

Het is een van de oudste wetenschappen en begon met praktische kennis over lengten, oppervlakten en volumen. Precies dat is belangrijk voor interieur design. Het begrijpen van vormen en balans. Symmetrie. Wat natuurlijk vooral opvalt als je even door de straat loopt en alle vensterbanken bekijkt. De cirkel, de regelmatige veelhoeken en de de regelmaat in vlakken hadden voor veel filosofen diepe betekenis. Patronen zijn namelijk overal te herkennen in de natuur. Sneeuwvlokken, bloemen, een spinnenweb of een honingraat. In de natuur is alles in balans. Het gaat om een lijnenspel. Dit hoeft niet alleen perfecte symmetrie te zijn, maar juist ook de gulden snede.

Art Deco behang met luxe patronen

Art-deco is een mengelmoes van stijlen.Ook in de kunsten werd het spel met de lijnen omarmt. Na romantische periode kwam een eclectische beweging met een mengelmoes van verschillende stijlen: art deco. Letterlijk de stroming na de decoratieve periode. Met als doel modern te zijn. Door de mengelmoes is het lastig om te definiëren wat art deco eigenlijk is. De stijl omvat kubisme, geometrische vormen, kleurrijke vlakken en rechte lijnen.

Geometrische vormen op de muur met naadloos behang

Omdat het bij geometrie zo dichtbij de natuur staat zijn het uitermate geschikte patronen als muurdecoratie. Het prikkelt de zintuigen en geeft toch rust. Een foto kan werken om heel duidelijk een sfeer te creëren in een ruimte; een nostalgische foto heeft direct impact. Door te werken met geometrische vormen kan je op een heel andere manier je interieur vorm geven.

Het kan aandacht vragen, maar tegelijkertijd op de achtergrond alleen maar kleur geven aan de ruimte. Dit komt omdat we zijn geprogrammeerd patronen te herkennen, te groeperen en negeren. We leven in een chaotische wereld met enorm veel informatie om ons heen. Door die informatie te groeperen kunnen we alles verwerken. Een druk patroon hoeft dus niet druk te zijn voor de ruimte. Het moet in balans zijn. En dat is gevoel én een wetenschap.

Geometrische patronen op fotobehang zorgen voor creativiteit

Patronen geven een oefening voor de geest. Niet alleen kleur stimuleert, ook het ritme. Bij creativiteit gaat het niet alleen om originaliteit, maar ook om inventiviteit. Slim combineren dus. Als voorbeeld: een jaren 70 interieur, met geometrische vormen en knallende kleuren, gecombineerd met botanisch wonen. Mooie natuurlijke materialen, met opvallende patronen uit de natuur. Dit komt volledig tot zijn recht op duurzaam behang. Krachtige kleuren op een toplaag met textiel look.

10 Populaire Geometrische gebouwen in Nederland

Wil je een bekend gebouw met geometrische vormen op behang? Blader dan door onderstaande lijst van populaire geometrische gebouwen. Al deze gebouwen zijn op fotobehang op maat te verkrijgen. Onze vormgevers helpen je graag verder!

 1. Radio Kootwijk, 1923
 2. Kubuswoningen in Rotterdam, 1982
 3. De Dageraad, Amsterdam, 1918
 4. Markthal, Rotterdam, 2009
 5. Hundertwasser-gebouw in Goor, 2000
 6. Van Nellefabriek aan de Delfshavense Schie in Rotterdam, 1930
 7. Het Evoluon en de Blob in Eindhoven, 1966
 8. Hotel New York in het prachtige voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn, 1948
 9. Moerputtenbrug ‘s-Hertogenbosch, 1887
 10. Museum De Fundatie, Zwolle, 1958

10 Bekende Geometrische gebouwen over de hele wereld

 1. Guggenheim in Bilbao, 1997 of New York, 1959
 2. Niagara Mohawk-gebouw in Syracuse, New York, 2010
 3. Boerentoren in Antwerpen, 1931
 4. Entree Cointe-toren, Luik, 1935
 5. Odeon Cinema, Londen, 1937
 6. Griffith-observatorium, Los Angeles, 1933
 7. Shanghai Natural Museum, Shanghai, China, 2015
 8. Marina Bay Sands, Singapore, 2010
 9. Burj Khalifa, Dubai, UAE, 2007
 10. Kuggen Building, Gothenburg, Sweden, 2011

Dit zeggen onze klanten

"Een witte nietszeggende kantoormuur werd binnen een uur omgetoverd naar een Italiaans geschilderd landschap. Klasse gedaan!"
Rob
Gemeente Haarlem
"Vanaf nu word ik altijd wakker met een vrolijk vakantiegevoel. Prachtige natuur op de muur dankzij 123Fotobehang, ik hoef niet meer op vakantie!"
Rick
Online marketeer
"Werkelijk prachtig realistisch naadloos fotobehang. 123Fotobehang overtreft mijn stoutste verwachtingen als architect. Dit raad ik iedereen aan"
Benjamin
Architect
"Een wellness gevoel in de badkamer. 123Fotobehang maakt dit mogelijk. Wie had ooit gedacht dat ik kan ontspannen in mijn eigen spa"
Lenette
Bed & Breakfast de Mari

Inspiratie

DTP-ontwerp op maat

Door een ervaren ontwerper

Haarscherp geprint; 5x45 meter

Naadloos fotobehang op maat

Montage door ons team

Voor een perfect eindresultaat

Dit is hoe 123fotobehang werkt

1 - Kies je foto

Kies een foto van de voorbeeld foto’s of lever een eigen foto aan. Neem contact met ons op, wanneer je nog geen geschikte foto hebt gevonden. Onze designers denken graag mee bij het vinden van de juiste foto.

2 - Bestellen

Vul de afmeting van de muur in en bestel je fotobehang (breedte x hoogte in cm). Wanneer wij jouw naw-gegevens hebben, kunnen we vervolgens een digitale proefdruk als controle toesturen.

levering fotobehang

3 - printen & Leveren

Wij gaan het fotobehang printen van topkwaliteit. Dit zal vervolgens in gemiddeld 1-3 werkdagen worden afgeleverd na het afronden van de bestelling.

GEÏNTERESSEERD?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op voor een leuk gesprek!