De positieve impact van fotobehang in Zorginstellingen

Voor al het prachtige, levensreddende werk dat medewerkers in de zorg doen, kunnen ziekenhuizen en zorginstellingen vaak eng, steriel en intimiderend lijken voor zowel jonge als oude patiënten.

Kalmerende en vrolijke muurschilderingen als fotobehang op groot formaat kunnen helpen voor extra sfeer en een positieve beleving ervaren! Kunst in de vorm van fotobehang kan ruimtes transformeren en niet alleen troost bieden, maar ook het welzijn van patiënten aanzienlijk verbeteren.

Muurschilderingen kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn in zorg- en welzijnsinstellingen. Ze kunnen niet alleen een koesterende en uitnodigende omgeving creëren, maar ze kunnen ook helpen bij het vinden van bewegwijzering. De wetenschappelijke gemeenschap heeft veel ontdekkingen gedaan achter de kracht van kunst en genezing, en er blijkt een grote positieve connectie tussen deze twee.

Opening naar strand fotobehang
Fotobehang op de muur met een 'endless view' als oplossing voor zorg-en welzijninstellingen

Kunst als hulpbron voor kinderen in pediatrische instellingen

Kinderen kunnen in het ziekenhuis of op het kantoor van de arts een stressvolle en beangstigende ervaring ervaren. Vaak komt dit door de koude en kille sferen of nieuwe omgeving, waardoor kinderen angst ervaren. Het is echter bewezen dat kunst als fotobehang op de muur een onschatbare hulpbron is voor afdelingen als kindergeneeskunde in een ziekenhuis.

Leuke ontwerpen en heldere kleuren kunnen de angst van kinderen om in een onbekend gebouw te zijn helpen verlichten door een warme en geruststellende plek van genezing te creëren. Kunst speelt een belangrijk milieukenmerk voor de ziekenhuiservaring van kinderen.

Impact van fotobehang voor kinderen:

 • Biedt een bron van visueel entertainment, afleiding en betrokkenheid
 • Kinderen helpen bij het handhaven van een positieve gemoedstoestand
 • Stress verminderen en klinische resultaten verbeteren

Fotobehang met een uniek ontwerp of passende thema kunnen kinderen helpen hun angst voor procedures en grote machines te overwinnen. Apparatuur zoals MRI’s, röntgenapparatuur en CT-scanners kunnen bij jonge patiënten angst en stress veroorzaken. Door de muren rondom de apparatuur en omringende ruimte te beplakken met fotobehang met kindvriendelijke thema’s, zoals; oerwoudsafari, een aquarium met vissen, de ruimte, etc. worden deze medische processen een minder stressvolle ervaring. Hierdoor ervaren kinderen het meer als een avontuur en krijgen een positieve beleving in de medische zorginstelling. 

fotobehang op maat voor school
Fotobehang op maat gerealiseerd door 123fotobehang voor kinderen

Fotobehang voor medische kantoren

Dat patiënten zich op hun gemak voelen, is de eerste stap voor een succesvol doktersbezoek. Kunst in medische kantoren (zoals een huisartsenpraktijk) helpt de perfecte sfeer te creëren voor zowel patiënten als werknemers.

Afbeeldingen van de natuurlijke wereld zijn het populairst en kunnen stress verminderen en zorgen voor ontspanning in een medische omgeving;

Kunst in de vorm van fotobehang voor medische kantoren, neemt alleen maar toe vanwege de volgende eigenschappen:

 • Positieve impact op patiënt- en medewerkerstevredenheid
 • Perceptie van patiënt, bezoeker en medewerker op de kwaliteit van zorg
 • Merkherkenning

Muurschilderingen in de vorm van fotobehang kunnen in het hele medische kantoor worden gebruikt; van wachtruimtes en behandelkamers tot gangen en toiletten. Het opnemen van een thema in het hele kantoor, zoals tropische stranden of bossen, kan visuele stimulatie bieden en de spanning verlichten.

fotobehang voor woonkamer
Fotobehang voor in een wachtruimte bij een zorginstelling

Fotobehang in uw tandartspraktijk voor een ontspannen sfeer

Of het nu gaat om kinderen of volwassenen, naar de tandarts of orthodontist gaan is vaak geen pretje. Het is daarom erg belangrijk om uw tandartspraktijk zo ontspannend mogelijk te maken voor je patiënten.

Binnen een tandartspraktijk zorgt fotobehang voor:

 • Afleiding voor patiënten en het verminderen van hun stress en angst tijdens tandheelkundige procedures
 • Vermindert de perceptie van pijn bij patiënten
 • Een ontspannen en relaxte uitstraling van de ruimte

Naadloos fotobehang is een gemakkelijke manier om een uitnodigende sfeer te creëren voor patiënten van alle leeftijden in een tandartspraktijk. Een fotobehang met een kleurrijke print kan in de wachtkamer worden geplaatst om kinderen en volwassenen te vermaken. Fotobehang kan ook als plafondbehang worden toegepast en zorgt voor een positieve afleiding en betrekt patiënten tijdens onderzoeken. 

fotobehang oplossing voor tandartspraktijk

Creëer een comfortabel en zelfverzekerd gevoel voor patiënten in ziekenhuizen met fotobehang

Of het nu gaat om een routinecontrole of ziekte van en patiënt, een afspraak met een arts moet niet intimiderend zijn. Angst en stress onder patiënten verminderen kan net zo eenvoudig zijn als het bieden van een sfeer, waarin ze zich comfortabel en zelfverzekerd voelen.

De weergave van visuele kunst in de vorm van fotobehang op maat, met name afbeeldingen van de natuur, kan positieve effecten hebben op de gezondheidsresultaten, waaronder:

 • Klinische resultaten, zoals duur van ziekenhuisopname, inname van pijnstillers of meetpunten zoals bloeddruk, hartslag en stress level.
 • Versterking van het immuunsysteem door het verlagen van niveaus van chemicaliën, die ontstekingen als diabetes, hartaanvallen en andere ziekten kunnen veroorzaken.
 • Patiënten-, familie- en medewerkersgebaseerde uitkomsten, zoals de mate waarin patiënten pijn ervaren, klanttevredenheid van gezondheidszorgdiensten- en instellingen of arbeidsomstandigheden.

Fotobehang oplossingen kunnen fungeren als een krachtig hulpmiddel voor het afleiden van de geest van patiënten, hetzij in de wachtruimte, behandelruimte of gangen. Muren met serene natuurtaferelen, zoals een prachtige waterval, weelderig groenkleurig bos of een herkenbare plek uit de omgeving, stelt patiënten op hun gemak. Fotobehang kan ook dienen als een succesvol navigatie-systeem om mensen te helpen door een ziekenhuis te leiden.

fotobehang bos waterval met zonlicht
Natuur afbeeldingen zorgen voor ontspanning en afleiding in ziekenhuizen

Ook een positieve impact maken met fotobehang?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. We geven graag een advies voor een passende oplossing met een fotobehang ontwerp op maat of komen langs voor een inventarisatie op locatie! 

DTP-ontwerp op maat

Door een ervaren ontwerper

Haarscherp geprint; 5x45 meter

Naadloos fotobehang op maat

Montage door ons team

Voor een perfect eindresultaat