Fotobehang voor Musea

Fotobehang museum

Musea en tentoonstellingen voorzien met fotobehang

breng de muren van het museum tot leven

Bij musea wil je in een tentoonstelling dat de ruimte én alle muren een verhaal vertellen, waarbij verschillende objecten worden verbonden. Zelden blijft het enkel bij een bordje met een onderschrift naast een schilderij. Tegenwoordig wordt een tentoonstelling in een museum veel interactiever. Zonder dat het noodzakelijk, ook multimediaal hoeft te worden. Je kan meer kleur geven door de volledige muur te benutten met fotobehang op maat. Zo maak je een geheel en kan je een sfeer neerzetten die je wenst voor de bezoeker.

Museum inrichting met fotobehang op maat

Behang is een goede oplossing om de huisstijl van een museum of tentoonstelling op de muren te uiten als informatie voorziening. Je hebt namelijk een groot vlak om het verhaal te kunnen vertellen en je kan vooraf een ontwerp op maat maken voor de muur. Vervolgens komt het behang uit 1 stuk op een rol waardoor je snel de muur kan bekleden. Voor het inrichten van tijdelijke tentoonstellingen is het tijdbesparend en ben je zeker van een strak eindresultaat. 

DTP-ontwerp op maat

Door een ervaren ontwerper

Haarscherp geprint; 5x45 meter

Naadloos fotobehang op maat

Montage door ons team

Voor een perfect eindresultaat

Wil je meer informatie ontvangen?

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op!

  Vraag het Wouter!

  10 jaar ervaring in fotobehang

  Wil je snel een antwoord op je vraag? 

  Bel of mail Wouter. Hij helpt je graag verder en beantwoord al je prangende vragen.

  GRATIS geleverd en binnen 1-3 werkdagen

  In heel Nederland.

  Persoonlijk advies

  Door een ervaren medewerker

  BESTE kwaliteit fotobehang en specialist

  Van heel Nederland

  Collectie voor museum op behang

  sport museum fotobehang sports

  Akoestisch behang in een museum?

  Geluidsoverlast kan erg storend zijn. Helemaal een ruimte die je deelt met onbekenden. Een piepje, en vervelende gang kan je een rusteloos gevoel geven. Dat is vervelend als je juist in een museum bent om te kunnen genieten. Met akoestisch geluiddempend behang kun je in musea de akoestiek verbeteren. Daarnaast werkt dit behang ook nog eens isolerend en heeft het een prachtige uitstraling door de hoogwaardige textiel toplaag.

  Hebben de muren het flink te verduren gehad van de vorige tentoonstelling? Het akoestisch behang werkt egaliserend. Dus ophangpunten uit het verleden zijn eenvoudig weg te werken achter het behang. 

  Wil je advies over het gebruik van ACINSO-Pro neem contact op voor meer informatie.

  Naadloos behang in een museum

  Naadloos fotobehang heeft geen naden; what’s in the name. En echt, dat is veel mooier dan in banen en losse stroken. Helemaal in musea. Nog een voordeel is dat het waterafstotend is, en dus goed schoon te houden. Ook heeft het de noodzakelijke B1 brandcertificering. 

  Bij het etaleren van een kleine curiositeit wil je de aandacht van de bezoeker hier naartoe trekken. Door de muur erachter te behangen met een aansprekende print zie je op grote afstand dat er iets interessants te vinden is. 

  Niet alleen bij musea worden tentoonstellingen ingericht. Ook bij bedrijven zijn er ruimtes die worden ingericht met een kleine tentoonstelling. Zo kan je de geschiedenis van het bedrijf zien, of de ontwikkeling van een product door de jaren heen. Dit kan al door slechts één muur te behangen met een rijke collage aan foto’s. Wij kunnen helpen met het vormgeven daarvan.

  Ook in een museum behangen wij met ons enthousiaste team!

  Wil je een museum wand inrichten met fotobehang op maat? 123fotobehang kan je daarbij helpen. Vul het contactformulier in en ons team helpt je graag met het maken van de foto collage of huisstijl ontwerp op maat. Kent het bedrijf een lange geschiedenis met een aantal mooie hoogtepunten, dan kunnen we een strakke tijdlijn ontwerpen om het te visualiseren. Ook kun je gebruik maken van onze service om het fotobehang te monteren door ons enthousiaste team.

  Heb je zelf al een ontwerp of eigen foto’s? Meet dan de muren op waar het fotobehang op moet komen. Wij beoordelen altijd de foto’s vooraf voor een kwaliteitscheck. De foto’s kun je naar ons toesturen via wetransfer.com. Wij sturen je een voorbeeld op maat met eventueel aanbevolen correcties. Jouw fotobehang wordt volledig op maat geleverd.

  Montage fotobehang voor Horeca bedrijven

  Een goed voorbeeld waarbij een tijdlijn bijzonder fraai is vormgegeven is te zien in museum Haarlem. De multimedia kunstenaar Stefan de Groot was gevraagd om een kunstwerk te maken op de muziek van Boudewijn de Groot (toevalligerwijs geen familie). Voor de viering van het 775 jarig bestaan van Haarlem maakte hij een animatie over de culturele geschiedenis van de stad. Stefan maakte hiervoor honderden aquarellen over Haarlem op zowel papier én op de iPad. In de tentoonstelling ‘Ode aan Haarlem’ zijn de originele aquarellen en animaties te zien. Om een indruk te krijgen hoe bewerkelijk het project is geweest is er een gigantisch storyboard uitgetekend, wat is geproduceerd op naadloos fotobehang.