Fotobehang Amsterdam

Wissen
Totaal Oppervlakte (m²)
Totaalprijs

Op zoek naar meer foto's?

Let op

  1. Wij adviseren circa 3-5 cm bij de breedte en hoogte op te tellen.
  2. Hierboven staan voorbeeld foto’s. Je kunt ook een eigen foto aanleveren of contact opnemen voor een advies van onze ontwerpafdeling.
  3. Altijd een digitale proefdruk op maat ter goedkeuring per e-mail, voordat het fotobehang wordt geprint.

Waarom 123fotobehang?

Kies je favoriete foto van Amsterdam

Op zoek naar een mooi fotobehang met een foto van Amsterdam? Fotobehang Amsterdam kun je bestellen met een eigen foto of laat je inspireren via een beeldbank; foto’s Amsterdam. Wij helpen je graag! Of het nu gaat om een mooie zwart wit foto van de Amsterdamse grachten en de Dam of juist moderne gebouwen in felle kleuren zoals het Eye of de Amsterdam Arena. Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en wereldberoemd vanwege een rijk verleden. Door het decor van alle statige grachtenpanden, idyllische bruggen, en prachtige musea, zoals het rijksmuseum, is er altijd een prachtig beeld te vinden om fotobehang van te maken. Iedere ruimte wordt levendig met een mooi fotobehang Amsterdam, of het nu gaat om een stoere kinderkamer voor je zoon of dochter of om dat ene saaie plekje tot een gezellige living te maken met een meester schilderwerk uit het Rijksmuseum in Amsterdam.

Fotobehang Amsterdamse grachten op je muur?

Een iconisch decor, ver van symmetrisch en met een lange historie. Dat zijn de Amsterdamse grachten. Waar sommigen nooit buiten de gordel komen, keert een ander er altijd naar terug. Het is zoals Wim Sonneveld zong:

“Aan de Amsterdamse Grachten
heb ik heel m’n hart voor altijd verpand.”

Geef toe, Wim Sonneveld is niet de enige. De Amsterdamse grachten zijn wereldberoemd. Met in totaal 165 grachten en 80 bruggen is de Amsterdamse grachtengordel ideaal om mooi op de foto vast te leggen. Sinds 2010 prijkt de Amsterdamse grachtengordel op de Unesco Werelderfgoed. De grachten zijn niet weg te denken, net als de fietsen. Een combinatie die gegarandeerd staat voor nostalgie. Bovendien is het de hoofdstad van Nederland. Heb jij een favoriet voor één van de 165 grachten? Laat het ons weten en samen met u gaan wij op zoek naar de perfecte foto voor een fotobehang van de Amsterdamse grachten.

Fotobehang Amsterdam zwart wit

Zwart wit foto’s saai? Zeker niet! Zwart wit is juist emotie. Nostalgie zeker, maar er is meer dan alleen de historie van de fotografie. Toen vroeger de kleurenfilm nog niet bestond waren alle foto’s zwart wit. Maar het kan juist een bewuste keuze zijn om een muur te behangen met een mooie zwart wit foto van Amsterdam. Waar de compositie en het verhaal van de foto juist de boventoon voeren. Zonder afleiding van kleurenpracht. De lichtintensiteit verteld het verhaal van de foto. De verschillende tinten tussen zwart en wit in hebben vaak het meest bijzondere verhaal te vertellen. Neem daarbij de hoofdstad van Nederland, een stad met een diversiteit van verhalen, composities en emoties. Zwart wit en Amsterdam is een fantastische keuze voor wandbekleding. Fotobehang Amsterdam zwart wit betel je of laat je monteren door 123fotobehang.

Weetjes over Amsterdam als foto-inspiratie

Amsterdam, staat ook bekend onder de klinkende naam Mokum. Dit stamt uit het Hebreeuws en verwijst dus naar de Joodse geschiedenis van Amsterdam. De stadskern dat is ingesloten door het IJ en de vele grachten maken het een Venetië van de lage landen. Dit roept natuurlijk al direct dromerige beelden op van zwoele zomeravonden langs het vele water. De tulpen wuivend in de wind. Een handig ezelsbruggetje voor als je de vele bruggen van Amsterdam berijd op je fiets is Piet Koopt Hoge Schoenen. Van buiten naar binnen richting de Dam leert ons dit hoe de grachten liggen. Prinsengracht, Keizersgracht, Herengracht en Het Singel. Jawel, het.

Stad bij de zee

Zoals dat met vele steden is gegaan groeide Amsterdam van een nederzetting aan het water uit tot een grote stadskern. Gebouwd op palen. Heel veel palen. Maar liefst elf miljoen palen zijn gebruikt om de vele grachtenpanden te ondersteunen. De stad licht namelijk onder zee-niveau. Het iconische gebouw van Pierre Cuypers, het Centraal Station Amsterdam, staat alleen al op 9000 palen. Ook het rijksmuseum heeft hij ontworpen. De oude binnenstad met de vele soorten gevels geeft een bijzonder sfeervol decor. Met een naadloos fotobehang van een mooie gevelrij geef je direct een authentiek gevoel aan de ruimte.

Ajax geeft kleur aan je behang

De grootste trots van Amsterdam is natuurlijk Ajax. Vernoemd naar de Griekse held. Geen god, maar wel gedeeltelijk onsterfelijk. Zo lijkt het ze ook te vergaan in de voetballerij. Met helden als Wesley Sneijder, Raphael van der Vaart, Clarence Seedorf, Johnny Heitinga, Dennis Bergkamp, Patrick Kluivert, Edgar Davids, Onana, en dan hebben we de man met rugnummer 14 nog niet eens genoemd. De lijst blijft groeien. Niet voor niets waren ze erg succesvol in de Champions League. Zo’n succes lijkt een zware last. Toch is het lang niet zo zwaar als de last van Atlas. Je ziet hem staan bovenop het Paleis op de Dam met de sterrenhemel op zijn schouder. Het (sport)verleden geeft een rijke verzameling aan beelden die kleur kunnen geven in elke kamer en dus niet misstaan op de muur met Ajax fotobehang.

Iconisch beeld op de muur

Ook bijzonder is dat je Amsterdam met slechts drie tekens kan uitbeelden: xxx. De drie andreaskruizen staan voor: heldhaftig, vastberaden en barmhartig. Hoewel er ook een verhaal de rondte doet dat het gaat over de drie plagen die zijn overwonnen. Niettemin hoef je de drie kruizen maar boven elkaar te zien op een foto en je weet direct dat het gaat over ‘Mokum’, De stad tussen de Amstel en het Noordzeekanaal.

Dit zeggen onze klanten

"Een witte nietszeggende kantoormuur werd binnen een uur omgetoverd naar een Italiaans geschilderd landschap. Klasse gedaan!"
Rob
Gemeente Haarlem
"Vanaf nu word ik altijd wakker met een vrolijk vakantiegevoel. Prachtige natuur op de muur dankzij 123Fotobehang, ik hoef niet meer op vakantie!"
Rick
Online marketeer
"Werkelijk prachtig realistisch naadloos fotobehang. 123Fotobehang overtreft mijn stoutste verwachtingen als architect. Dit raad ik iedereen aan"
Benjamin
Architect
"Een wellness gevoel in de badkamer. 123Fotobehang maakt dit mogelijk. Wie had ooit gedacht dat ik kan ontspannen in mijn eigen spa"
Lenette
Bed & Breakfast de Mari

Inspiratie

DTP-ontwerp op maat

Door een ervaren ontwerper

Haarscherp geprint; 5x45 meter

Naadloos fotobehang op maat

Montage door ons team

Voor een perfect eindresultaat

Dit is hoe 123fotobehang werkt

1 - Kies je foto

Kies een foto van de voorbeeld foto’s of lever een eigen foto aan. Neem contact met ons op, wanneer je nog geen geschikte foto hebt gevonden. Onze designers denken graag mee bij het vinden van de juiste foto.

2 - Bestellen

Vul de afmeting van de muur in en bestel je fotobehang (breedte x hoogte in cm). Wanneer wij jouw naw-gegevens hebben, kunnen we vervolgens een digitale proefdruk als controle toesturen.

levering fotobehang

3 - printen & Leveren

Wij gaan het fotobehang printen van topkwaliteit. Dit zal vervolgens in gemiddeld 1-3 werkdagen worden afgeleverd na het afronden van de bestelling.

GEÏNTERESSEERD?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op voor een leuk gesprek!