Naadloos behang in museum Haarlem

Behang in musea voor kleurrijke tentoonstellingen

Muren zien wij als een leeg canvas dat er om schreeuwt om kleur te krijgen. Of liever nog, een mooi design. Je kunt immers alles wat jij je voor kunt stellen laten maken op groot formaat fotobehang. Bij musea gaat dit nog een stapje verder, de ruimte én alle muren moeten een verhaal vertellen. Een tentoonstelling wordt dusdanig ingericht dat verschillende objecten verbonden worden. Soms blijft het dan bij een bordje met onderschrift naast het schilderij. Maar dikwijls wordt een tentoonstelling veel interactiever. En dan niet alleen multimediaal. Er wordt ook meer kleur gegeven door de volledige muur te benutten, met fotobehang. Je maakt een geheel en kan zo ontzettend goed een sfeer neerzetten die je wenst voor de bezoeker.

Multimedia kunstenaar Stefan de Groot kiest voor naadloos behang

Bij een multimedia kunstenaar zou je niet direct verwachten dat hij voor fotobehang zou kiezen. Eerder dat hij kiest voor een gigantisch scherm waarop een panorama voorstelling wordt vertoond met allerlei vloeiende beelden. Dat heeft hij dan ook al gedaan. Voor het Zandvoorts museum maakte hij een panorama voorstelling over de geschiedenis van Zandvoort waar hij gebruik maakte van nieuwe technieken zodat het gigantische schilderij kon zien ontstaan en overvloeien door de tijd. Want dat is wat Stefan de Groot doet; nieuwe technieken gebruiken om de kunst tot leven te brengen. Hij kan als geen ander in detail schilderen op de iPad om vervolgens zijn digitale werken te animeren. Met het schilderen op de iPad ontwikkelt hij unieke digitale kwasten zodat hij realistisch oude technieken kan toepassen. Nu viel de keuze op naadloos fotobehang in Museum Haarlem voor zijn nieuwe expositie ‘ode aan Haarlem’.

Tentoonstelling Ode aan Haarlem

De Haarlemmer Stefan de Groot werd door museum Haarlem gevraagd om een kunstwerk te maken op muziek van Boudewijn de Groot over de culturele geschiedenis van Haarlem van de afgelopen 50 jaar. Hij maakte honderden aquarellen over Haarlem op zowel papier én op de iPad. Dit alles verwerkte hij in een animatie op de muziek van ‘Het Spaarne stroomt’. In de tentoonstelling ‘Het Spaarne Stroomt – Ode aan Haarlem’ zijn de originele aquarellen en losse animatie tekeningen te zien die Stefan maakte. Om uit te leggen hoe hij te werk is gegaan heeft hij een gigantisch storyboard uitgetekend die wij voor hem hebben geproduceerd op naadloos fotobehang.

Behang op maat als oplossing en eyecatcher

Behang is in dit geval een goede oplossing. Je hebt namelijk een groot vlak om het verhaal te kunnen vertellen en je kan in detail de muur intekenen. Vervolgens komt het behang op een rol waardoor je snel de muur kan bekleden. Voor het inrichten van tijdelijke tentoonstellingen is dit behoorlijk tijdbesparend en ben je zeker van een strak eindresultaat. Zie onderstaand!

stefan de groot op fotobehang

Bezoek nu de expositie en bekijk het eindresultaat van het storyboard op groot formaat fotobehang:

Reserveren kan digitaal

Zolang de maatregelen duren is Museum Haarlem alleen toegankelijk met een online e-ticket. De tickets zijn verkrijgbaar via de website van het museum.

Museum Haarlem
Het museum bevindt zich in het winkelhart van historisch Haarlem, aan het Groot Heiligland 47, 2011 EP Haarlem. Het museum is zeven dagen per week geopend: dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur en zondag en maandag 12.00-17.00 uur. Zie ook www.museumhaarlem.nl

DTP-ontwerp op maat

Door een ervaren ontwerper

Haarscherp geprint; 5x45 meter

Naadloos fotobehang op maat

Montage door ons team

Voor een perfect eindresultaat