Natuur op de muur. Waarom kiezen meer mensen voor fotobehang?

Fotobehang met natuur en landschappen als onderwerp is op dit moment immens populair bij bedrijven en de consument. Waar wereldwijd meer bossen en natuurgebieden verdwijnen, lijken bossen in slaapkamers en vergaderruimtes alleen maar te groeien. Waarom is de natuur zo gewild en hoe is deze trend ontstaan? Komt het door de hectiek van de maatschappij waardoor mensen steeds verder van de natuur af staan of worden we simpelweg gewoon blij van bomen, planten en groen tinten. 

Natuur op de muur maakt mensen gelukkig!

Ben jij graag buiten in de natuur? Een Brits onderzoek over gezondheid geassocieerd met natuur wees uit dat mensen gelukkiger zijn als ze minimaal 120 minuten per week buiten zijn. Een wandeling door het bos, uitwaaien op het strand of lekker wegdromen in een groen stadspark is goed voor jouw gemoedstoestand. Buiten zijn zorgt voor meer energie en vitaliteit.  Als kind vond jij het vroeger waarschijnlijk geweldig om buiten te zijn met andere kinderen uit de buurt. De meeste kinderen die naar binnen werden geroepen werden daarmee gestraft. Naarmate we ouder worden lijken we steeds minder die drang te hebben om naar buiten te gaan en voelt binnen niet meer als een straf. Tenminste, we hebben niet meer door dat dit een straf is. Dit heeft enerzijds te maken met verplichtingen thuis en op kantoor maar anderzijds vinden we het ook prima om te binnen te blijven met Netflix bij grijs miezerig weer. De pracht (en kracht) van natuur fotobehang kan ervoor zorgen dat mensen de drempel weer over gaan om het bos, strand, duin of stadspark weer op te zoeken. 

13 redenen waarom natuur je gezondheid kan verbeteren

 1.  Verminderen de kans op depressie
 2. Geef je hersenen een onderbreking
 3. Heel sneller
 4. Bolster jouw immuunsysteem
 5. Herstel jouw focus
 6. Remt de effecten van dementie
 7. Verbetert jouw stemming
 8. De natuur maakt het gemakkelijker om te ontspannen
 9. Vermindert de perceptie van pijn
 10. Verlaag jouw stressniveau
 11. Ervaar meer geluk
 12. Verbetert je sociale welzijn
 13. Verhoogt de kans op een langere levensduur

Deze redenen zijn wetenschappelijk bewezen met meerdere onderzoeken per punt. Lees het gehele onderzoek over hoe natuur kan inspireren tot een betere gezondheid;

Middenin de natuur met fotobehang op maat

Elke dag midden in de natuur is een must, omdat er bewezen is dat men daar fitter, vrolijker en meer ontspannen door gaat voelen. Alleen niet iedereen heeft een huis aan het strand, een blokhut in het bos of een groen park om de hoek. Kost het je meer moeite om in de natuur zijn? Haal dan de natuur in huis!   

Dit kan op meerdere manieren zoals: 

 • Natuurlijke kunst aan de muur
 • Natuurlijk Interieur en meubilair
 • Bloemen en planten 
 • Aquarium
 • Naadloos fotobehang

Er wordt steeds vaker gekozen voor fotobehang om diverse redenen. Fotobehang kun je gemakkelijk en snel monteren en hoeft niet duur te zijn. Naadloos fotobehang is nog populairder omdat het zorgt voor een levensechte beleving op kleine en groot formaat oppervlaktes. Ook een veelgehoorde reden is dat mensen zelf kunnen bepalen wat voor natuurfoto ze willen plaatsen op de muur. Er wordt steeds vaker gekozen voor een eigen foto op behang, omdat dit nog een extra persoonlijke dimensie geeft.

Populaire natuur thema’s voor fotobehang

Natuur is een breed begrip. Wat mensen onder natuur verstaan verschilt per persoon. Natuur wordt over het algemeen geassocieerd met planten, dieren en bossen. Dit zien we ook terug in de populaire natuur thema’s op 123fotobehang.nl. De volgende natuur thema’s zijn het meest gekozen:

Van welke wildernis of natuur landschap wordt jij blij van? Uit ervaringen weten wij dat het lastig is om te kiezen uit alle prachtige natuurfoto’s. Een ding is zeker, natuur maakt mensen blij en gelukkig; zowel buiten als binnen! 

Bestel natuur fotobehang voor kantoor of thuis

De pracht van de natuur gefotografeerd op de mooiste plekken op aarde. Zulke plekken wil iedereen dicht bij huis hebben. Ook voor kantoor of andere ruimtes zijn er genoeg mogelijkheden. 75% van de mensen in Nederland werken fulltime waarvan velen van ons in één kantoor of werkruimte. Een natuurlijke groene werkruimte zorgt voor balans, energie en kan tegelijkertijd rustgevend werken. Geïnteresseerd in een natuur fotobehang op maat? Neem dan gerust contact op voor de mogelijkheden!

Badkamer met fotobehang realisatie door 123fotobehang
Fotobehang op maat gemonteerd door 123fotobehang

DTP-ontwerp op maat

Door een ervaren ontwerper

Haarscherp geprint; 5x45 meter

Naadloos fotobehang op maat

Montage door ons team

Voor een perfect eindresultaat