Wat zijn de woontrends kleuren voor 2021

Wat we hebben geleerd van 2020?

Hoe graag we ook voorbij zouden willen gaan aan de chaos van het afgelopen jaar en het er liever niet over willen hebben. Toch is het goed om te realiseren dat we ook waardevolle lessen hebben mogen leren!

We hebben de liefde voor de natuur op de muur herontdekt en oude hobbies weer afgestoft. Misschien is de belangrijkste les wel dat we de waarde hebben ontdekt van de plek dat we ‘thuis’ noemen. Doordat we veelal niet op vakantie gingen werd het ook mogelijk om te investeren in huis om het een nog fijnere plek te maken om in te wonen en te spelen. Ook creëerden we (noodgedwongen) massaal een kantoor aan huis.

De hernieuwde passie voor de natuur en het creëren van een mooi huis, samen met de behoefte aan meer rust en sereniteit in ons dagelijks leven, zijn een basis voor de kleurentrends voor 2021. Aardetinten, oceaan geïnspireerd blauw en bosgroen, zullen naar verwachting het komende jaar topkleuren zijn. Na een kleine rondvraag bij interieurontwerpers waar wij intensief mee samenwerken hebben we deze top 3 samengesteld. Uit chaos ontstaan gelukkig de mooiste dingen.

1. Levendige woondtrends kleuren in het interieur voor 2021

Heldere en vrolijke kleuren staan voor de deur die het slop zullen opfleuren dat door 2020 is achtergelaten. Saai en somber houden we buiten de deur. Meer heldere kleuren zullen op grote schaal levendigheid komen brengen in het interieur. Van juweeltonen, zoals robijn en saffier. Maar ook aardetinten, zoals saffraan. Ontwerpers zullen niet terugdeinzen voor interieurs die rijkelijk in kleur zijn gehuld.

kinderkamer cara kleuren vrolijk

 2. Zonnige muren, we gaan voor goud tinten op behang

Naast levendige kleuren kunnen we ook de energie van de zon goed gebruiken. Zacht geel dat wordt gebruikt als neutrale basis of juist als accent op mooi blauw en oker. Gecombineerd met aardetinten voel je de warmte van de zon in het interieur.  Hiermee kan je natuurlijk helemaal uitleven. Denk aan een kamer die zachtgeel is geverfd met veel gebeitste antieke koffers en verder gedecoreerd met blinkende schatten.

zonnige muur cara bloemen goud

We halen de natuur in huis met botanische behang prints

Na alle gekte die we in 2020 hebben meegemaakt, zullen mensen aangetrokken worden tot warme, rijke kleuren die een gevoel van gezelligheid, comfort en veiligheid uitstralen. Denk aan rijk chocoladebruin, mosgroen en diepblauw. Botanische prints op behang zorgen voor een ontspannen, relaxte en warme omgeving waar men zich gauw thuis voelt.

botanisch carasaven bladeren schilderij

3. Textuur stijlen worden belangrijk met fotobehang

De invloed van de natuur gaan we ook terugzien in het gebruik van texturen in het interieur. Texturen geven vaak iets meer gevoelsbeleving. Zoals een houten aanrecht, of de zachte kieteling van een pluche tapijt onder je blote voeten. Op de muur gaan we volgend jaar texturen terugzien als visuele elementen voor de muren. Wij hebben een uitgebreide verzameling van verschillende industriële stijlen, zoals steen, marmer en hout op behang. Het leuke van ontwerpen met behang is dat het een makkelijke manier is om kostbare texturen te creëren zonder grootschalige renovatie.

Creatieve prints door geometrische design en lijnenspel

Geometrische patronen hebben altijd mensen aangetrokken. Het leuke is dat ze steeds verfijnder raken. Geometrische patronen op fotobehang creëren ruimte. In ons drukke leven zijn creatieve elementen in staat om een vrolijke touch te geven aan het interieur. Bovendien is er een grote diversiteit aan patronen, met subtiele verschillen. Als we het dan toch hebben over een creatief lijnenspel dan is face-line art ook weer helemaal terug.

Welke kleur zoek jij voor je eigen fotobehang op maat?

De belangrijkste tips op een rij voor de woontrends kleuren van 2021:

  • Denk na over functie van de ruimte en de stijl van het behang passend bij jouw ruimte.
  • Bedenk welk effect het moet hebben. Iedere kleur heeft een andere psychologische betekenis en impact. Welke kleuren brengen dat idee over?
  • Woontrends kleuren 2021: heldere en vrolijke kleuren zoals; robijn en saffier en saffraan.
  • Industriële stijl in huis; beton, steen, marmer en hout op behang

DTP-ontwerp op maat

Door een ervaren ontwerper

Haarscherp geprint; 5x45 meter

Naadloos fotobehang op maat

Montage door ons team

Voor een perfect eindresultaat